onsdag 10 oktober 2012

10 lätta hårtips – bra att ha med sig

1. Undvik att använda värmetänger så mycket du bara kan, det sliter otroligtmycket på håret. Måste du ändå använda det, var noga med att använda värmeskyddande produkter.

2. Hårfönar är inte heller bra. Försök att alltid låta håret självtorka.

3. Toppa håret regelbundet så undviker du att få kluvna hårtoppar som gör håret risigt och trist. Nyklippta, friska toppar gör håret starkare och snyggare.

4. Gör en inpackning minst en gång i veckan. Har du långt hår och/eller använder värmetänger så kan det vara bra att göra en extra i veckan. Någon gång ibland kan du låta inpackningen verka under en mössa eller plastpåse under natten för bättre effekt.

5. Avsluta varje hårtvätt med att skölja håret i iskallt vatten. Det gör håret extra glansigt.

6. Borsta/kamma bara håret när det är torrt. Ett blött hår är mer än dubbelt så skört, så det bara ut det med fingarna eller en glestandad kam.

7. Föna alltid håret i dess växtriktning. Det ger en glasig och frissfri yta. Om du blåser i fel riktning så ställer sig hårets ytskikt upp och håret ser glanslöst ut.

8. Rengör dina borstar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan även scrubba borsten med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

9. Öljästtabletter är en sorts tablett som innehåller mycket B-vitaminer. Dessa tabletter är jättebra för både hår, hud och naglar. Friggs öljästtabletter finns på ICA för runt 55 kronor (en bruk innehåller 400 tabletter).

10. Tvätta inte håret oftare än vart tredje dag, gärna mer sällan. Schampo sliter på håret och gör så att din hårbotten kan börja överproducera olja, vilket gör håret fett snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar