torsdag 21 oktober 2010

L'Oréal Professionnel

Jag tänkte informera om vilka färger vi jobbar med och på alla färgbehandlingar använder vi L'Oréal Professionnel. Tänkte börja med Majirelfamiljerna, som är indelat i 9 familjer, från de varma till de kalla.  



  • MajirelÄr grunden i färgspektrat och gör att de är enkelt att arbeta kreativt och skapa resultat. Resultatet är perfekt, tack vare de högteknologiska färgcoloranterna som ger exathet och rika reflexer.
  • Majirouge En serie med intensivt violett, koppar eller röda reflexer som ger en lång hållbarhet och en perfekt jämn färg på hela håret. Vissa nyanser innehåller Lumax färgmolekys vilken garanterar en extra intensiv reflex.
  • Majirouge mix+En serie med tillsättningsfärger med intensiva röda eller kopparfärgade pigment.
  • Majiblond ultraEn komplett färgpalett med klara, perfekt uppljusande blonda nyanser, från de varma till de allra kallaste.
  • Majiconrast Extra intensivt röda reflexer med Hi.chroma teknologi för att skapa färgeffekter som är intensiva i mörkt hår. Oavsett om håret är färgat eller naturligt behövs ingen uppljusning.

Sedan har vi speciella gråhårs färgning och även två olika toningar.
MEN vi har våran absolut största nyhet inom färgteknologi.
INOA



Detta har kallats framtidens hårfärg och vi är en stolt att få kalla oss en Inoa salong. Lite kort om Inoa
  1. Doftfri. Utan amoniak 
  2. Optimal Hårbottenskomfort
  3. Optimal respekt för håret
  4. Ojämförbar färgintensitet. Makalös glans
  5. Täcker upp till 100% på vitt hår
Nu har jag bara handplockat en del av det vi jobbar med inom färg, men dessa ovan är de största. Har ni frågor så är det bara att fråga i kommentarsfältet.


 

fredag 15 oktober 2010

Orofluido - Skönhet för ditt hår

Idag tänkte jag informera om våran absoluta storsäljare


Produkten heter Orofludio och är en olja som tagit världen med storm. Orofludio har tre beståndsdelar:
  • Första är: Arganoljan är en gul vegetabiliskt olja som görs av arganfruktens frön. Den växer bara i sydvästra  Marocko. Trädet trivs bäst i torra klimat och har rötter om går djupt ner i marken för att nå vattnet där. Arganoljan är världens dyraste olja och den handpressas utav de marockanska kvinnorna. I flera tusentals år har man använt oljan till olika syften som t.ex matlagning, läkemedel mot hjärt och lungsjukdom samt till huden och håret.
  • Andra är:
    Cyperusolja är en jordmandel och växer mest runt medelhavet och Sydvästra Asien. Växten trivs i ett tempererat klimat därför odlar man mycket i just Valencia, Spanien. Den torkas ut för att kunna konserveras och trycka ut oljan från mandlarna.
  • Tredje är:
    Linfröolja
    Är en olja som absorberas snabbt och är mycket bra för både hud och hår. Linfröoljan hindrar från att hårtopparna klyvs. Linfröolja produceras över hela världen.

Orofluido blev inspirerade utav skönhetsritualerna för tusentals år sedan och kom fram med denna enastående produkt. Med den mystiska orientaliska doften får Orofluido ditt hår att kännas som silke och tankarna för en utomlands. Det spelar ingen roll om du har tunt, torrt eller slitet år den passa alla hårtyper. Man tar några droppar i handflatan och fördela produkten i handdukstorkat hår men det går bra att ta några droppar i torrt hår. Trots att produkten är en olja så kommer ditt hår aldrig kännas fett. Resultatet blir ett friskt, glansigt, silkeslent hår som doftar fantastiskt.

Användning av Orofluido:
Häll några droppar Orofluido i dina händer och tillämpa på fuktig eller handdukstorkat hår. Mängden Orofluido beror på hårtyp, längd och tjocklek.
Använd Orofluido på torrt hår för att styra och lägga till omedelbar glans: dess silkeslena konsistens absorberas snabbt. Skölj inte ur håret efter att du applicerat Orofluido i ditt hår.

Vi säljer Orofludio för 279 kr

onsdag 13 oktober 2010

Hårets värsta fiende

Ett av de värsta att få in som kund är en kille som använder Dax Wax. Det värsta med detta är först och främst ditt hår bara äts upp av waxet. Håret får inte andas och får inte chansen att återfukta sig själv. Hårbotten blir fetare och fetare och mjäll och hudproblem kan uppstå. Du tappar ditt egna hår snabbare och kan få kala fläckar om man låter det gå för långt.

Det jag kan rekomendera för att få bort det hur håret är:
  • Du skulle aldrig ha börjat använda Dax Wax
  • Jag brukar göra som så: Att fett löser fett, använd nån jätte fet inpackning och låt sitta i 30 min.
  • Diskmedel abslout, det fungerar men det är nog det mest skadliga för håret.
  1. Börja tvätta håret med diskmedel, varva med ett vanligt schampo t.ex American Crew. Tills du känner att du fått bort så mycket du kan. Verkligen gnugga och massera så mycket du kan för att komma åt överallt.
  2. Avsluta med en fet inpackning i hela håret, låt sitta i 30 min. Skölj
  3. Sedan klipp håret, klipp av så mycket du kan. Då hjälper du även hårbotten att få in så mycket syre som möjligt. 
Det som jag skulle rekomendera är att ring till din frisör, säg att du vill boka tid för klippning och att du vill behandla håret mot Dax Wax. Så får du en reäl start på din behandlig

" Du har aldrig funderat du varför killar blir tunnhåriga? "

Går HELT BORT


Mjäll & Torr hårbotten

Nu när det börjar bli kallt och torrare i luften så blir vi allt mer känsligare. Det vanligaste symtomerna är antingen mjäll eller torr hårbotten, och ibland kan det vara svårt att veta skillnaden. Ofta kan det vara så att man tror att man har torr hårbotten så behandlar man det mot mjäll och det är inte bra. Så jag ska förklara vad som är skillnaden och hur man behandlar dessa.

Här kommer en rätt enkel förklaring vad som är skillnaden:
- Precis som resten av vår hud förnyas hårbotten ständigt. De yttersta hudcellerna lossnar då som små, oftast osynliga, torra vita fjäll. Om de flagor som faller från ditt hår inte är större än dammkorn är det förmodligen bara ett tecken på att du har torr hårbotten. När fjällmängden ökar och hudflagorna blir större kallas det för mjäll. Om du har torr hårbotten lossnar mjällen och ”snöar” ner på axlarna. Den feta typen av mjäll fastnar i hårbotten

Det är oklart vad som orsakar mjäll, men troligtvis beror det på en vanligt förekommande hudsvamp. Men du behöver inte vara orolig - mjäll är inget som smittar

Har du torr hårbotten?

  • Byt till ett mildare schampo och balsam.
  • Tänk på att gelé, mousse, läggningsvätska, spray och liknande produkter som innehåller mycket alkohol som kan torka ut hårbotten.
  •  Prova hårbottengel som återfuktar hårbotten. 
  • Det finns två alternativ: Billigare produkter som t.ex Apoteket eller använd dig av bra produkter från din frisör.
Jag kan rekomendera:
- Grazette ( Neccin ) Shampo som löser dina hårbottensproblem samtidigt som det gör ditt hår glansigt och lättskött. Redan efter 5 behandingar så ska du märka en märkbar skillnad. Detta schampo passar dig med måttlig mjäll och även torr hårbotten.



Men det finns olika typer av mjäll:
  • Har du lätt och måttlig mjäll, använd dubbelverkande mjällschampo. Schampot dödar svampen, löser upp mjäll och skorpor och kan användas varannan dag så länge du har besvär.
  • Har du kraftig mjäll, använd ett effektivt medicinskt schampo mot hudsvampen som är orsaken till mjällen. På apoteket kan du få hjälp att välja rätt kur för just dig. Vill du tvätta håret oftare går det bra att använda ditt vanliga schampo.
  • Om du känner att topparna blir spröda, använd balsam. Men bara på topparna
Som sagt undvik täta mössor, kepsar eller dyl. Tvätta håret med rätt schampo tills du känner att du blivit av med symtomerna.

Ta hand om dig

onsdag 6 oktober 2010

Kundkväll

Inom kort kommer vi bjuda in till en kundkväll där ni kommer kunna ställa frågor, få tips inför höst/julen och få hur mycket produktinformation som helst. Vi kommer ha jättebra erbjudanden under kvällen, och även ni som kommer denna kväll kommer få 20% rabatt på nästa behandling.

Det bjuds på champange och lite tilltugg under kvällen, så ta med nära och kära så gör vi detta till en jättekul kväll.

Datum och tid kommer komma upp inom kort

/ Style by Charbel

tisdag 5 oktober 2010

V för Volume

Tänke ge er lite tips för den bästa volymen på håret. Volym är viktigt för många, man kan ändra hur andra ser på dig, pigga upp en tråkig frisyr och längre hållbarhet. Viktigast av allt är att man jobbar lite extra för att få bästa resultat, bra produkter och en bra tuperingskam.

Så fixar du volymen

Använd ett shampo och balsam som ger volym och inte tynger ner håret.
Om du har långt hår – klipp etapper för att håret inte ska bli så tungt.
Lyft upp håret genom att föna med rundborste längst in vid hårrötterna.
Tupera på valda ställen genom att hålla upp en slinga och kamma åt motsatt håll inne vid hårrötterna. Vill man ha en stor rörig frisyr kan man tupera även längderna.
Ett trick som frisörerna ofta använder är att våffla håret med en varm våffeltång, precis inne vid rötterna. Se bara till att du gör det på underhåret, så att våffeleffekten inte syns.
Slingor gör håret lite strävare och gör det lättare att skapa volym. Slingor kan också rent visuellt ge intryck av mer volym på ett mörkare hår.
Behöver man lite extra material att jobba med kan man testa med löshår och extensions i höst.

Tips från oss på salongen på produkter:
J Beverly Hills Volym Shampo och Balsam
J Beverly Hills Lift Up (sprayas i hårbotten i handukstorkat hår)
Använd gärna volumaster i hårbotten för ett mer hållbart resultat, efter tuperar du tills det står rätt upp. Applicerar ett volympuder (Lanza) på tuperingen och det räfflade.
Sedan när håret är helt ruffsigt och står åt alla håll, borsta lätt ut allt med en svinborste. Spraya lite lätt
Klart




måndag 4 oktober 2010

J Beverly Hills

Vi tänkte dela med oss utav våra fantastiska produkter, idag så börjar vi med ett utav dom. Som ni redan vet jobbar vi med olika produkter, men ett av dom är J Beverly Hills som har blivit enormt stort på kort tid.

J Beverly Hills skapades i hjärtat av Beverly Hills på stjärnsalongen Juan Juan Salon tillsammans med några av världens bästa frisörer. Grundaren Juan Juan kom till USA från Libanon för drygt 25 år sedan och upptäckte snabbt att han hade ett öga för skönhet, elegans och glamor. Han startade med två tomma fickor men har idag byggt upp en av världens finaste salongskedjor och J Beverly Hills som är det snabbast växande salongmärket i USA. J Beverly Hills utvalda palett av hårvårdsprodukter baserade på växtextrakt och eteriska oljor utgör ett intelligent alternativ för salonger och frisörer som önskar ett varumärke som enbart säljs i utvalda frisörsalonger.